понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Красивата сурвакарка Ванеса слага маска, изработена от деца в пернишкия кв. Изток

Красивата сурвакарка Ванеса слага маска, изработена от деца в пернишкия кв. Изток

Vanesa

С нов лик ще се яви на тазгодишното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ красивата сурвакарка Ванеса, в която се влюби цяла България и взриви социалната мрежа с уникален кадър, уловен от обектива от фотографа Асен Великов. Специалното в случая е, че маската е изработена с много любов и желание от сръчните ръчички на децата на кв. „Изток“.

В навечерието на най-чаканото събитие в Перник, когато по традиция мощен звън ще разтърси квартал „Мошино“, Ванеса ще свали високия лик от раменете си, за да го замени с красивата маска, дарена от децата на най-големия пернишки квартал.

Очарователната сурвакарка също не спести радостта си от факта, че именно тя е избрана от малките граждани на кметството и с огромно желание ще представи красивия дар по време на Международния фестивал, в който ще участва заедно с групата на село Драгичево.

img_9970

Благодарности за труда и креативността на децата изказа и кметът на населеното място инж. Емил Костадинов, който също с възторг прие и лично взе участие в инициативата, която децата единодушно избраха да нарекат „Да облечем лицето на Сурва“. Той ще има удоволствието да връчи новата маска на Ванеса по време на зрелищния спектакъл „Игри с маски“, който ще се състои на 24 януари от 18 ч. пред РДМ-„Мошино“, ден преди откриването на най-шумния, цветен и атрактивен маскараден фестивал у нас и на Балканите.

Всеки, който има желание да си направи снимка за спомен с момичето зад страшната маска, е добре дошъл в РМД-„Мошино“ на 23-ти януари (сряда) от 13:30 до 15 часа, съобщиха от кметство Изток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *