сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Политика / Корнелия Нинова в Перник: На 21 юли БСП представя надпартийната си програма „Визия за България“

Корнелия Нинова в Перник: На 21 юли БСП представя надпартийната си програма „Визия за България“

p1660235

Алтернативна програма, наречена „Визия за България“ представя БСП на 21 юли. Новината съобщи в Перник лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която присъства на тържеството по повод 110 години организирано социалистическо движение в града.

На 21 юли БСП прави в НДК форум – мини конгрес, на който освен членове на столетницата, са поканени граждански сдружения, неправителствени оргнизации, симпатизанти, граждани. Тогава проектът на БСП ще бъде презентиран, след което от юли до октомври социалистите подемат широко обществено обсъждане по текстовете в него. Отворени сме да приемем всички разумни и работещи предложения и в края на годината, през декември, ще излезем с програмата в цялостния й вид, обясни Нинова. И подчерта, че тя е надпартийна.

Тя уточни, че БСП ще направи няколко предложения, които изискват национален консенсус и народно съгласие. Едното от тях е по проблема с демографската криза. Смели предложения ще направи БСП и за промяна в здравната система, които също изискват съгласие, защото евентуалната реализация ще отнеме години.

Има теми, които изискват единомислие и дълго време работа по тях, така че да бъде елиминирана лошата практика всяка партия, дошла на власт, да променя всичко и да работи по различен начин. Така няма да стигнем доникъде, твърди Корнелия Нинова. И отново подчерта, че има теми в България, които стоят много над партийните пристрастия като здравеопазването, образованието, демографията.

Дали ще има политически инат по предложенията на социалистите? Да, Нинова е сигурна в това, въпреки че е дребнаво.

Притеснена съм от думите на премиера Бойко Борисов за имигрантите, коментира горещата тема Корнелия Нинова. Доскоро той бе категоричен, че България няма да допусне връщане на имигранти у нас и постави няколко важни въпроса  да се затворят границите на страната, за да се пресече достъпа на нелегални имигранти; да се отпуснат пари от ЕС за изграждане на лагери извън Европа. Днес обаче се появи трето изречение в неговите изказвания: вторично преразпределение на имигранти. Притеснена съм от тези думи, защото те означават точно това – връщане на имигранти в държавите, откъдето са минали за първи път. По официални дании, през България са минали 50 000 бежанци. Не ми се иска това, което чувам да е отстъпление на премиера Борисов, коментира Нинова. Големият въпрос е какво ще правим с имигрантите, които вече са вътре в Европа, посочи тя. Позицията на БСП по проблема: нелегалните имигранти да се връщат в родните си страни, от която са дошли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *