сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Култура и образование / Концерт на самодейни състави при общинския младежки дом в Перник плени с талант и красота

Концерт на самодейни състави при общинския младежки дом в Перник плени с талант и красота

oznor

Танци и песни на самодейни състави към Общинския младежки дом разтърсиха театралния салон на Двореца на културата. Талантливите момичета и момчета от  фолклорния ансамбъл „Чудно оро“ с ръководител Йовчо Георгиев и диригент на хора Силвия Владимирова и ансамбъл „Граово“ с главен художествен ръководител Александър Нецов и диригенти Верка Момчилова и Димитър Митов взривиха публиката с невероятните си изпълнения. Бурни аплодисменти и много усмивки съпътстваха грандиозното представление.
Празничният концерт беше уважен от кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина Ковачева, както и от кмета на кв. „Изток” Емил Костадинов.
„Благодаря ви от сърце затова, че изпълвате света около нас с повече красота и изящество. Приемете моите искрени благодарности към вашата всеотдайност и голяма любов към всичко българско и родно! Пожелавам ви от сърце  да продължавате да пеете и танцувате, а ние да ви се радваме и да се зареждаме с  онзи особен дух и енергия, които само изкуството  може да дари на човека!“, обърна се към самодейците и техните ръководители и хореографи  кметът Вяра Церовска.
Тя каза още, че е горда от факта, че при всяка една тяхна  поява на сцената, родолюбивата им искра разпалва пламъка за все повече млади хора, откриващи красотата на нашите традиции.
„Вие сте тези, които в голяма степен създавате празниците, тези, които ни правят съпричастни с българското духовно и културно наследство и за които най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората“, каза още Церовска и им пожела да продължават да ни радват с изявите им.
Участниците в концерта бяха поздравени и от кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов.
„Вие носите песента в душите си, знаете силите на танца, кръшния ритъм на българското хоро, усещате магията и се превъплъщавате чрез нея”, сподели Костадинов и поздрави всички за ентусиазма и енергията им.

oznor

oznor

oznor

oznor

oznor

oznor

oznor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *