понеделник , 22 юли 2019 г.
Начало / Общество / Концертът „Дишай, Перник!“ слага началото на борбата за по-чист въздух в града

Концертът „Дишай, Перник!“ слага началото на борбата за по-чист въздух в града

dishai-pernik

Концертът „Дишай, Перник!“ слага началото на борбата за по-чист въздух в града. Събитието  е насрочено за тази събота, 10 ноември, от 12 часа. Организаторите са група граждани, обединени са от желанието да работят за по-чист въздух в Пернишко. В подкрепа на каузата им ще свирят любими пернишки рок групи, ще танцуват темпераментните Майстори на танца, със свои изпълнения ще се представят и талантливите деца от музикалната школа към Двореца на културата, както и учениците от ОУ “Константин Кирил Философ”.

„Темата касае лично теб и твоите любими хора. Дишането е жизнено важно и твърде лично за всяко живо същество, въздухът влиза вътре в нас, влиза в дробовете ни и ние, перничани, желаем да дишаме по-чист въздух, тук в нашият град“, пишe групата на активните граждани в социалната мрежа фейсбук.

За какво е концертът?  „Да се забавляваме и информираме заедно. Ще говорим за качеството на въздуха, за замърсителите, за начините за намаляване на замърсяването и справяне с лошия въздух и др.“.

Предвижда се прожекция на филма “Бунище Земя” в 12:00 ч., 12:30 ч., 13:00 ч., 13:30 ч. с участието на световно известния актьор Джеръми Айрънс, в който се говори за изключително вредните невидими частици, които се отделят при изгарянето на RDF-отпадъците и попадат в човешкия организъм и този на животните. Ще видим страшните и дългосрочни последствия от изхвърлянето на тонове пластмаса под формата на торбички, бутилки, чашки и други ежедневни предмети за еднократна употреба.

На събитието ще има представители на  „Грийн пийс България“ и „Нулев отпадък“, които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването.

Ще има и кът за деца, а за тяхното забавление ще се погрижи Центърът за детско развитие “Умни деца”.

Вижте участниците в концерта:
– Майсторите на танца
– Акустик трио
– Стоян и приятели
– Група ДАР
– Ученици от музикалната школа към Двореца на културата – Грейс, Михаил, Емили.
– Ученици от ОУ „Константин Кирил Философ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *