петък , 18 януари 2019 г.
Начало / Политика / Константин Проданов в Перник: Внасянето на работна ръка от чужбина е социален дъмпинг

Константин Проданов в Перник: Внасянето на работна ръка от чужбина е социален дъмпинг

abv-pernik-2

Президентът/2002-2012 г./Георги Първанов и председателят на ПП АБВ Константин Проданов присъстваха на заседание на областното ръководство на партията в Перник. Посещението е по покана на членовете на партията в областта, поясни лидерът на АБВ в Перник Петър Първанов.

Какво се случва в „Топлофикация-Перник”, продажбата на ЧЕЗ, закриването на ПТГ ”Юрий Гагарин”, образованието като цяло, наемането на работна ръка от чужбина, АЕЦ „Белене” и политиката на национално ниво  бяха темите, по които дискутираха гостите и домакините на партийната среща.

Наемането на работна ръка от чужбина е социален дъмпинг. Това е важен фактор за това на какво ниво е българската икономика, заяви лидерът на партията Константин Проданов. Според него трябва да се намери баланс, да се защитят правата на българските работници и да се намерят лостове за увеличаване на възнагражденията им.

Проданов коментира и скандала, свързан с продажбата на ЧЕЗ, като каза, че нередностите около сделката, които предизвикаха недоволство и протести много напомнят на други случаи като продажбата на „Булгартабак“, „Кремиковци“, парк „Пирин“. В тази връзка председателят на АБВ подчерта, че държавата разполага с достатъчно инструменти за контрол върху една такава продажба в стратегически за нея отрасъл, особено както е в случая – на дружество, от което зависи сигурността на гражданите и цялата страна. „Във всеки един от случаите като „Булгартабак“, „Кремиковци“ и прочие, имаме пример за харизване с активното съучастие или безучастие на държавата, на някакво публично благо или ресурс в ръцете на подставени лица. Това имаме според мен и в този случай със сделката с ЧЕЗ“, коментира лидерът на ПП АБВ в Перник и продължи:

„По темата с АЕЦ „Белене” много се идеологизира, вкарва се и геополитически елемент, но е много важно да се чуят преди всичко експертите. Ние направихме преди дни един форум на много високо равнище, с участието и на специалисти от чужбина. Там се казаха много важни неща. Едно от тях е, че проектът е икономически изгоден, дори по цени доста по-ниски от тези, които ние в момента плащаме и тук говорим за цена на електроенергията.  Аз съм „за“ този проект да се случи и то във възможно най-скоро време, подчерта Проданов.

Учредителят на ПП АБВ-Георги Първанов заяви, че трябва да се следват градивни каузи, като това да има широк фронт в лявото политическо пространство, но с една единствена цел – единение като единомислие, а не като самоцел и обединяване. Той говори и за това, че в страната ни в момента има криза в управлението. Политическият дебат се води на исторически теми, а не по съществени такива, които касаят най-вече социална политика, гневи се Първанов. Според него изхабяването на това правителство е очевидно.

abv-pernik-1 abv-pernik-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *