сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Uncategorized / Колоездачите в Перник почетоха с шествие паметта на убитата преди 5 години на пътя Криси Даниелова

Колоездачите в Перник почетоха с шествие паметта на убитата преди 5 години на пътя Криси Даниелова

сн. Колоездене Перник
сн. Колоездене Перник

Колоездачите от Перник почетоха паметта на Криси Даниелова, която преди 5 години бе пометена от пиян шофьор на вътрешноградската магистрала край бензиностанция ШЕЛ. За съпричастността си към ненавреме погубения млад живот и за гнева, че трагедията в семейството на младото момиче е предизвикана от редица бездействия и от страна на от институциите, и от страна на обществото, велоорганизацията „Колоездене Перник“ изпрати писмо на редакционната ни поща, което публикуваме без редакторска намеса. Вижте го:
Колоездачите в Перник за пета поредна година почетоха с велошествие паметта на Криси Даниелова, която бе убита преди пет години от безхаберието дълги години на Община Перник за изграждането на велоалея, от апатията на нашето общество към нарушаването на правилата на пътя, от неефективността на полицията да овладее скоростта на местните пътища и от убиеца зад волана Павел Иванов, който вече е на свобода, свободен да живее щастливо, сякаш нищо не е направил, въпреки че седна зад волана пиян преди пет години и уби дете, каращ автомобила си с безумна скорост.

Благодарим на хората от Второ РПУ, че реагираха така бързо и пратиха ескортиращ автомобил за отрицателно време, който ни ескортира до Мошино! Благодарим на Община Перник, че за втори път забрави да си свърши работата и да уведоми полицията за нашето събитие, рискувайки по този начин здравето на участниците в масовото ни велошествие!

Съобщение до нас от лелята на Криси, Рената Методиева:

„От семейството на Криси и от мое име хиляди благодарности към организатора и участниците в поредното велошествие в памет на Криси. Чест и почитания към всеки един от вас!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *