понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Извън Перник / Козето мляко спасява от диабет

Козето мляко спасява от диабет

koze-mlyako-koza

Козето мляко е изключително богато на полезни млечнокисели бактерии (от 65 до 99% според някои изследвания), като по този показател превъзхожда всички останали млечни продукти. Тези полезни бацили оказват благотворно влияние на човешкото здраве, тъй като възпрепятстват развитието на патогенни микроорганизми в стомашно-чревния тракт. Това се дължи на факта, че козата яде само най-младите листенца и клонки от растенията и дърветата, както и плодове и цветя. Лечебните качества на козето мляко и сирене са безспорно доказани. Те спомагат за по-бързото преодоляване на белодробни заболявания, укрепват имунната и нервната система, лекуват чувствителен стомах.

Помагат още при артрит, ревматизъм, диабет, сърдечни и бъбречни проблеми. Наричат ги „естествен антибиотик“, защото са отлично профилактично средство срещу редица заболявания. Например консумацията на 100 г козе сирене на ден намалява с 12% риска от развитието на диабет тип 2. Особено са полезни при стомашни разстройства, анемия, загуба на зрение, диатеза. В Швейцария, преди откриването на стрептомицина, с козе мляко и сирене са лекували болни от туберкулоза, а също така и от анемия, рахит.

За лечение на язва на стомаха и дванадесетопръстника всяка сутрин е полезно да се изпива на гладно по 1 чаша (200–250 мл) прясно козе мляко и още по една – час преди обяд и вечеря. При такъв режим за две години язвената болест изчезва безследно. При възпаление на задстомашната жлеза пък се използва козето кисело мляко./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *