събота , 24 август 2019 г.
Начало / Политика / Коалиция за България закри кампанията си в един от най-старите театри в страната – „Боян Дановски“ в Перник

Коалиция за България закри кампанията си в един от най-старите театри в страната – „Боян Дановски“ в Перник

kampaniya-abv-g-parvanov

Коалиция за България закри еврокампанията си в един от най-старите драматични театри в страната – „Боян Дановски“ в Перник. Събитието събра стотици привърженици на политическата сила.

Битката за енергийната справедливост е стратегически за нас въпрос. Тази битка, която водим повече от десетилетие, заяви председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. „Първата голяма победа на „Коалиция за България“ е факт с обявлението днес в Брюксел, че стартира процедурата по привличане на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“. Това е голяма победа, зад която стоят усилията на президента Първанов, на редица български политици и общественици. Но победа,  която ни гарантира енергийна сигурност в десетилетията напред. Победа, която ни гарантира достъпната цена. Защото престъпленията на Иван Костов с продажбата на ТЕЦ „Марица 1“ и ТЕЦ „Марица 3“, които оскъпяват в пъти тока, който плащаме ние с вас, престъпленията със спирането на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй, престъпленията със спирането на „Белене“ и „Южен поток“ удрят всички.

p1680321

Следващата голяма битка на „Коалиция за България“ е за пряка доставка на руски газ за Европа. Получаването на руски газ от Турция е едно от най-големите престъпления, които са правени в годините на прехода към гарантирането на българската енергийна сигурност, но и към гарантирането на мястото и ролята на България в осигуряването на справедлива цена на газта за европейските страни. И затова нашата позиция на „Коалиция за България“ с номер 10 е пряка доставка на руска газ за Европа. Тази пряка доставка е обвързана  със способността на българските евродепутати да проведат битката и в ЕП и в ЕК за нашия газов просперитет. Казвам го, защото се нагледахме на предателства, които нямат цвят, заяви Румен Петков.

Румен Петков призова за подкрепа на кандидатите от „Коалиция за България“ с номер 10 в бюлетината.

Четвъртата в листата Александрина Костадинова, припомни, че България е имала равен старт с Румъния при влизането в ЕС, но сега северната ни съседка е далеч пред нас в икономическо отношение, в доходите, в реформите на редица сфери. 870 лв. е минималната работна заплата там. В същото време доходите у нас изостанаха, европейските субсидии ги усещаме най-ясно от обръчите от фирми. 10% от българите са бедни или в риск от бедност – пропастта между богати и бедни е огромна, каза Костадинова и подчерта, че Коалиция за България предлага разумни, реално изпълними решения и идеи, “които знаем как да отстояваме, за да направим България по-добро място за живеене“. Александрина Костадинова призова перничани да гласуват с №10 за България и за нейното достойно място в Европа.

Будалкат ни с тежката препирня в момента за това кой каква тераса или барака има, заяви президентът Георги Първанов. В това ли се затварят греховете на ГЕРБ за последните 10 г.?, попита той и посочи, че сякаш  наблюдаваме договорен мач. Спорят за какво ли не, само не за голямата политика. Никой не пита и не търси отговорност от Борисов за пропилените 20 милиарда, пропуснати като възможности за големите енергийни проекти. Българската икономика можеше вече да изглежда по различен начин, а не сега да чакаме трохите от Турция и други страни, твърди Първанов.  Защо никой не поема нашата идея – да направим пълна икономическа ревизия на прехода – за приватизационните сделки за тези 30 г. Защото разрови ли се някой, ще стигне и до тях.

p1680320

Според президента Георги Първанов най-голямата беда за България в годините на прехода е двуполюсният модел. Това е слабостта на българската политика. Конфронтацията е хранителната среда на калпавите политици, на слабите. Когато не знаят как да решат проблемите на здравеопазването, на образованието, на икономиката, се хвърлят в блатото на тези безкрайни разпри, в които се изцежда националната енергия.

Трябва да изпратим в ЕС силни професионалисти, качествени политици с характер, които да отстояват нашето достойнство и да бранят българския интерес, категоричен е Първанов.

На 26 май ние не просто избираме евродепутати, правим своя избор за това по кой път да върви България, обяви той. И добави: С № 10 са играли най-добрите футболисти на света – Пеле, Марадона, Зидан, Меси. № 10 е печелившият номер в интегралната бюлетина.

Където и да ходехме из България, с когото и да говорехме, винаги опирахме до едно и също нещо – недоволството, заяви водачът на листата проф. Дуранкев. Ако трябва да кажем какво ни свързва всички тук – това е недоволството. Диагнозата на болното тяло, наречено България, е тежка, но не смъртоносна, защото още има някаква надежда, смята професорът.

kampaniya-abv-kalfin

Коментирайки проблема с водата в с. Ярджиловци, където присъства лично заедно с областния председател на АБВ Петър Първанов, Ивайло Калфин коментира докъде е доведено партийното късогледство в България. „Да гледаме как на инат, понеже кметът не е наш, няма да дадат вода на селото“, недоумява той. Срещу това се борим на тези избори, ще се борим и на следващите, и на по следващите – докато не се променят нещата.

p1680323

Ако с Румъния тръгнахме от едно равнище, днес нашата минимална работна заплата трябваше да бъде 990 лв. Как може при тях да става, а при нас не. Как става така ли? Разходете се до Ярджиловци и ще видите как, каза Калфин. За да има повече справедливост и да има промяна – гласувайте с бюлетина № 10, призова политикът, според когото България има нужда от преосмисляне на цялата ни европейска политика.

p1680322 p1680326 p1680315

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *