събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Спорт / Кметът Церовска провери как тече ремонтът в спортния комплекс „Дружба“

Кметът Церовска провери как тече ремонтът в спортния комплекс „Дружба“

fb_img_1564562168323
Кметът на Община Перник Вяра Церовска инспектира ремонта в спортния комплекс „Дружба“.  Тя провери как текат  ремонтните дейности във волейболната зала.
„Следваме поетите ангажименти, както сме се разбрали с министър Красен Кралев. Получихме подкрепа  и финансиране от Министерството на спорта. Обществената поръчка е извършена от тях и е определена фирмата, която ще направи тези ремонтни действия, за което ние сме изготвили предварителен проект.
 fb_img_1564562172322
Стойността на дейностите е в размер на 98 000 лв. Ремонтът включва  подновяване на  подовата настилка, тавана и стените. Ще бъфат сложени и електрически табла, за да  отговаря залата на съвременните изисквания. Жалко е, че от 2004 година досега в нея не е имало спортен живот“, сподели кметът Вяра Церовска. Тя допълни, че в залата ще се  тренира волейбол, ще се използва и от малките грации от спортния клуб по художествена гимнастика „Виктория“.
„Надявам се, че ще се радваме на много спортни събития, след като обектът бъде  изцяло ремонтиран“, допълни кметът.
 fb_img_1564562179191
Съвсем  скоро ще бъде готово и спортното игрище в село Дивотино, което ще се използва от многократните републикански  шампиони по ръгби в Перник. „Това са момчета, които заслужават вниманието на всички перничани. В момента там се поставя напоителна система  и се подновява тревната площ . Заедно с това ще бъдат извършени и укрепителни дейности на базата, която ще бъде отворен дом за всички спортисти“, допълни Вяра Церовска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *