понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Общество / Кметът Церовска: Върнах за преразглеждане решенията от предходната сесия, които трябва да бъдат взети със законосъобразност и реален кворум

Кметът Церовска: Върнах за преразглеждане решенията от предходната сесия, които трябва да бъдат взети със законосъобразност и реален кворум

vyara-cerovska
Върнах за преразглеждане решенията от предходната сесия, те трябва да бъдат взети със законосъобразност и реален кворум
Върнах за преразглеждане решенията от предходната сесия, което е в правомощията на кмета, защото считам, че те трябва да бъдат взети със законосъобразност и реален кворум. С тези думи кметът на Перник Вяра Церовска коментира пред журналисти мотивите си за решенията, взети на последното заседание на местния законодателен орган да бъдат повторно гледани на извънредно заседание днес.
Тя отбеляза, че Прокуратурата също е в правото си да следи за законността на взетите решения от Общинския съвет.
„Това е откровено и честно към нашите съграждани, които са  избрали този Общински съвет. Хората, които са допуснали грешка, трябва да имат доблестта да обяснят пред обществото своите мотиви“, коментира още градоначалникът.
Кметът поясни, че по време на миналата сесия е била извън града на поклонение и веднага следобед на същия ден на председателски съвет е настояла да се насрочи ново заседание.
Б.а. На сесията от 28.02.2019 г. 13 точки от дневния ред бяха взети с гласуването на съветника от групата на „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение“ Милан Миланов, който обаче физически не присъства на сесията. Неизвестно как неговият подпис е сложен и на присъствения лист, на който съветниците се подписват в началото на заседанието. В края, когато съвтениците отново декларират с подписа присъствието си, подписът на Миланов липсва.
Припомняме, че Прокуратурата се самосезира от медийни публикации по случая с мистериозното гласуване на Миланов и възложи разследването на Икономическа полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *