петък , 20 април 2018 г.
Начало / Uncategorized / Кметът Церовска връчи грамота на 17-годишната Милена за класирането й в конкурс за Световния пробег на мира

Кметът Церовска връчи грамота на 17-годишната Милена за класирането й в конкурс за Световния пробег на мира

Probeg na mira-nagrada-milena
Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи официално грамотата на талантливата Милена Ивайлова Георгиева, която се класира на трето място в конкурса „Цветовете на Мира“, организиран по случай откриването на Световния пробега на мира. Творбата на нашето момиче е сред петте рисунки, които ще отпътуват за португалската столица Лисабон и ще представят Перник и страната ни.
Милена Георгиева е на 17 години и е възпитаничка на VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“.
„Щастлива съм , че имам възможността да удостоя Милена с грамотата, да я поздравя за участието й, за ентусиазма, за таланта й, за това, което е направила и е представила нашия град на всички“, сподели кметът Вяра Церовска при връчването на престижната награда.
Даровитото момиче беше приветствано и от зам. -кмета по култура и образование Севделина Ковачева.
Милена не скри радостта си от наградата и обясни, че в рисунката си e изобразила единството на планетата Земя и бял гълъб –  птицата, символ на мира.
„Обичам  да рисувам всичко, няма значение от темата. Радостна съм, че моята рисунка е оценена и ще пътува за Лисабон“, сподели с усмивка Милена.
Творбата на момичето е класирана във възрастова група от 8 до 12 клас и е  оценена от специално жури, което включва експерти от Министерството на образованието и науката.
В конкурса за рисунки са взели участие ученици от 6 пернишки училища с 18 творби. Това са ученици от VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, VIII-мо ОУ „Кракра Пернишки“, X-то ОУ „Алеко Константинов“, XI-то ОУ „Елин Пелин“ , ГПЧЕ „Симеон Радев“ и СУ „Олимпиец“. Всички учебни заведения получиха грамоти за участието им.
Факелът на Световния пробег на мира премина през Перник през месец март и беше посрещнат от кмета на града Вяра Церовска в Общинския младежки дом. Лекоатлетическата щафета стартира на 27 февруари от София и ще финишира на 8 октомври в Лисабон.
Probeg na mira-nagrada-milena Probeg na mira-nagrada-milena
Следваща ГДБОП удари организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства на територията на Пернишка област

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *