Начало / Общество / Кметът на Трън подаде оставка

Кметът на Трън подаде оставка

Станислав Николов - кмет на община Трън
Станислав Николов – кмет на община Трън

Кметът на Трън Станислав Николов се отказа от поста си. Оставката идва след придобилия гласност случай, при който Николов блъсна шестгодишно дете с джипа си.

Днес момчето живее без далак и с половин черен дроб. Първоначално разследващите твърдяха, че Ивайло се е блъснал сам в кметския джип, а свидетели разказаха, че са били пристискани да мълчат.

След серия репортажи на телевизията по случая обаче последва намеса на главния прокурор Сотир Цацаров и разследването беше преместено от Трън в Перник. Днес Николов вече е подсъдим. В момента той е в отпуск.

По-рано днес председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Тодор Исаев съобщи, че правомощията на кмета на Трън Станислав Николов са прекратени. Чрез Общинския съвет Станислав Николов е подал оставка до ОИК, която е била приета, уточни той.

 Станислав Николов е кмет трети мандат  и подава оставка за втори път. Това стана по време на втория му мандат през 2013 г.  Тогава общинските съветници Олег Тодоров и Харалампи Харалампиев внесоха сигнал в Окръжна прокуратура, в който посочиха, че Николов осъществява търговска дейност и реализира печалба, което е в разрез със Закона за местното самоуправление и местната администрация и поискаха отстраняването му. Същевременно в медиите избухна скандал за сключвани от него фалшиви договори за аренда със собственици на земи, които са починали от години, а след това е взел и субсидия от държавата. По това време Николов обяви, че името му е тежко  накърнено, а към него и семейството му и близките му са отправени, минаващи всякакви граници, откровени лъжи и обидни квалификации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *