събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Кметът на Перник кани на разговор родители на деца от ОДГ „Пролет“, те й отказват с писмо

Кметът на Перник кани на разговор родители на деца от ОДГ „Пролет“, те й отказват с писмо

odg-prolet

Кметът на община Перник покани на разговор родители на деца от ОДГ „Пролет“ днес в 16 часа, за да изяснят проблема с откриването на частна детска градина в половината сграда, на майките отказаха. Това стана след сутрешния репортаж на бТВ. Иначе срещата с родителите официално е била определена за 20 септември.

Родителите са недоволни от факта, че разговорът с кмета се определя инцидентно без те да имат готовност за него. Защото някои от тях са на работа, други гледат децата си и няма на кого да ги оставят. Майките отправиха апел към кмета, при готовност за следваща среща да бъдат уведомени в подходящо време заради служебните и семейните им ангажименти. И припомниха, че продължават да плащат таксите и през лятото, въпреки че заради ремонта на частната детска градина, цялата сграда е затворена.

Проблемите с филиала на ДГ „Пролет“ трябва да бъдат решени час по-скоро, защото разделянето на децата на такива, които могат да посещават частна детска градина и такива, чиито родители не могат да си го позволят, е най-малкото неморално, заявяват родителите в писмо, разпространено до медиите.

 

Ето цялото писмо без каквато и да е редакторска намеса:

ДО

КМЕТ

на гр. Перник                       

г-жа Вяра  Церовска                 

                                                                                          

След като през месец юли се записахме за приемен ден при кмета на община Перник г-жа Вяра Церовска и за срещата ни с нея бе определена датата 20 септември, днес след живото включване в сутрешния блок на БТВ във връзка с настаняването на частна и общинска детска градина в една сграда и нашето недоволство от факта, че едната част е ремонтирана, а другата се руши, по обяд получихме обаждане, че тя ще се срещне с наши представители днес на 08.08.2017г. в 16.00 ч. 

Ние, родителите на деца, посещаващи ДГ „Пролет“ в кв. Могиличе чакаме почти месец за среща с кмета, но тя се отлагаше може би целенасочено, защото кметския екип не иска или не може да ни отговори, защо децата ни се разделят по този начин. Чакахме отговор и на въпроса, защо след като половината от сградата отдадена, за да се настани в нея частната детска градина бе ремонтирана, общинската част е със стара дограма, която е закована, лющеща се мазилка и много по-лоши материални условия за отглеждане на децата ни.  Днес на 08.08.2017г. декларативно ни бе обяснено, че г-жа Церовска ще ни приеме в 16.00 ч. без хората, които работят с нея да помислят, че ние работим, а тези,които не са на работа гледат децата си, защото въпреки, че продължаваме да плащаме таксите и през лятото, заради ремонта на частната детска градина, цялата сграда е затворена.

Проблемите с филиала на ДГ „Пролет“ трябва да бъдат решени час по-скоро, защото разделянето на децата на такива, които могат да посещават частна детска градина и такива, чиито родители не могат да си го позволят е най-малкото неморално.

Апелираме при следваща готовност за среща от Ваша страна, да бъдем уведомени в подходящо време заради служебните и семейните ни ангажименти.

 

08.08.2017г.                                                                     От Родители

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *