понеделник , 21 януари 2019 г.
Начало / Спорт / Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи плакет за цялостен принос в развитието на спорта на Спортен клуб за интеграция „Кракра“

Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи плакет за цялостен принос в развитието на спорта на Спортен клуб за интеграция „Кракра“

dav

Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи плакет за цялостен принос в развитието на спорта за хора със зрителни увреждания на членовете и състезателите oт Спортен клуб за интеграция „Кракра“. Призът получи Соня Захариева, председател на териториалната организация „Съюз на слепите“ и  член на клуба, както и Росен Седефчев, който е от управителния съвет на спортната организация.
Отличието трябваше да бъде връчено още на церемонията Спортист на годината – 2017, но поради възникналите обстоятелства след тежката катастрофа  край село Микре, то беше дадено сега, в навечерието на светлия християнски празник Великден.
Кметът Вяра Церовска пожела на членовете на клуба здраве, благополучие, успех и възстановяване на тези, които са още в нужда.
„Гордея се с вашите постижения и искам  да ви кажа моето голямо благодаря. Вие сте много сериозни, активни и отговорни, защото сте част от нашия спортен живот . Продължавайте успешно напред“, каза кметът Вяра Церовска и посочи, че винаги спортистите могат да разчитат на съдействие от общинската администрация.
Соня Захариева пък благодари за моралната подкрепа на кмета от името на всички членове на Спортния клуб  „Кракра“. По време на срещата стана ясно, че Росен Седефчев  е състезател по канадска борба и световен шампион. Той показа пред  градоначалника част от престижните медали и отличия, които е завоювал през последните години.
Спортният клуб е учреден през 2012 година, а от три години организира турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания за Деня на Перник – 19 октомври . Клубът има дейно участие и във всички състезания, включени в календара на Федерацията „Спорт за хора с увреждания“ . Участва в турнири по канадска борба, табла, риболов, лека атлетика, шах и шоудаун.
В момента наброява 18 човека, а членовете на териториалната организация „Съюз на слепите“ са общо 100.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *