понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Кметът Вяра Церовска: Съпругът на зам.-кмета Севделина Ковачева не е собственик на кастрационния център за кучета в Перник, а работи там като ветеринарен лекар

Кметът Вяра Церовска: Съпругът на зам.-кмета Севделина Ковачева не е собственик на кастрационния център за кучета в Перник, а работи там като ветеринарен лекар

Кметът Вяра Церовска и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев
Кметът Вяра Церовска и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев

Съпругът на зам.-кмета по образование и култура Севделина Ковачева, Стефан Ковачев, не е собственик на Центъра за кастрация на кучета в Перник, той е ветеринарен лекар, който работи във фирмата, стопанисваща центъра. Това обясни кметът Вяра Церовска в отговор на думите на областния координатор на „Атака“ проф. Румен Ваташки, който заяви на пресконференция, че „ако ако наистина кастрационният център в Перник се ръководи от съпруга на зам.-кмета Севделина Ковачева, това е много лош пиар за нея самата, тъй като има конфликт на интереси“.

Всеки от нас, съпругът, любимият, трябва да работи някъде и то там, където и най-добър, коментира Церовска.

Телефонът на д-р Ковачев стои на интернет страницата на Община Перник и всички се обръщат към него и го харесват много, каза още тя. И добави: „Не бихме си позволили да влезем в такива роднински-вуйчо-племенни отношения, каквито са били преди това нормални за управлението на Общината“.

Ресорният зам.-кмет Денислав Захариев обясни, че кастрационният център се стопанисва от пазарджишката фирма „Анжела груп“ ЕООД с управител Красимир Ангелов. „Ние поддържаме връзка с него, а кого ще назначи той на работа, си е негово управленско решение. Обикновено подбират най-добрите“, каза зам.-кметът.

Това е единствената фирма, която се яви на конкурса, тя работи вече една година и договорът й е продължен до месец септември 2018-та, тъй като нямаше други кандидати, заяви кметът Вяра Церовска.

Според договора, задълженията на „Анжела груп“ е да залавят бездомните кучета, да ги транспортират, обезпаразитяват, ваксинират и да ги връщат по предишните им местообитания. Изключение правят само случаите, когато кучетата са заловени покрай училища и детски градини – тогава те се пускат на свобода другаде. Такъв е законът и ние го спазваме, подчерта Денислав Захариев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *