събота , 20 октомври 2018 г.
Начало / Култура и образование / Кметът Вяра Церовска се срещна с учители от 7 държави

Кметът Вяра Церовска се срещна с учители от 7 държави

fb_img_1511977534585

Учители по математика от Латвия, Швеция, Англия, Испания, Чехия, Полша и България се срещнаха с кмета на Община Перник Вяра Церовска. Поводът за разговора беше в рамките на европейски проект по програма „Еразъм“ – „Математиката в ума“, в който участва ОУ „Св. Константин Кирил Философ“. На срещата присъства и зам.-кметът по образование и култура Севделина Ковачева.
„Много съм щастлива, че сте наши гости и се надявам да ви хареса нашият прекрасен Перник. Хората , които добре познават математиката, успяват в живота и се справят добре. Аз също съм завършила математическа гимназия.“, сподели с усмивка кметът Вяра Церовска и направи кратка визитка на града и на международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

fb_img_1511977529445
Седемте държави, участващи в проекта, се обединяват в това да направят математиката в любим предмет за децата. Правят се проучвания сред учениците / 10-12 годишни от всяка държава/ до колко този предмет им е любим, интересен и за какво ще им е нужен в бъдеще.
Идеята на проекта е да се правят видео уроци в реално време и всички партньори да са участници в тези т.нар.уебинари.
Визитата в България е първата като старт на проекта и тук делегациите се срещнаха с ИТ специалист, който им проведе тренинг относно начините за онлайн връзката и осъществяването на видеоуроците. Проектът стартира през септември тази година и ще продължи три години.
„Училището в кв. „Тева“ реализира трети европейски проект“, сподели директорът на учебното заведение Станислав Харизанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *