неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Общество / Кметът Вяра Церовска: Няма основания за наводнения в община Перник

Кметът Вяра Церовска: Няма основания за наводнения в община Перник

selfp

„Няма основание за тревога за нивото на язовирите и реките след обилния снеговалеж в Община Перник“, съобщи кметът Вяра Церовска след регулярната  среща с кметовете на населени места . „На този етап сме направили всички необходими проверки. Спазват се графиците с почистването на коритата на реките и деретата, надявам се и така да продължи.  Не бяха допуснати наводнения, защото  всички са активни и отговорни ,стараем да работим повече с предвиждания отколкото с последствия, коментира тя.

„Общинският язовир в село Ярджиловци  контролирано се изпуска“, посочи кметът на населеното място Данчо Данаилов  и уточни, че другият язовир, който е собственост на „Напоителни системи“ все още има свободен обем за пълнене. По думите му, именно той е проблематичният, ако започне да прелива. Към момента няма такава опасност, а нивото на реката от вчера следобед спада.

Дерето на река Конска в село Черна гора също е почистено,  в град  Батановци  и кв. Бела вода обстановката е спокойна, така е и в село Витановци, откъдето минава  река Мещичка .
„Всички знаете, че се извършва рехабилитация на стената на язовир Студена и по план трябва да приключи до края на годината. Обемът на язовира е около 14 млн. кубика, което е напълно в нормите. Предстои да почистим реката“, обясни и кметът на село Студена Красимир Христов и допълни, че няма опасност от наводнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *