понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Кметът Вяра Церовска връчи знамето на Перник на депутата Ирена Соколова, която ще го забие на Антарктида

Кметът Вяра Церовска връчи знамето на Перник на депутата Ирена Соколова, която ще го забие на Антарктида

Irena Sokolova - Vyara Cerovska

Кметът Вяра Церовска връчи знамето на Перник на народния представител
Ирена Соколова, която ще го забие на континента Антарктида. Соколова ще участва в 25-та юбилейна експедиция със задача да изследва как оцеляват малки групи в изолирано общество.

Заедно със знамето на Перник, на ледения континент ще се развеят националният трикольор и флагът на ПП ГЕРБ.

Кметът Вяра Церовска пожела на Ирена Соколова успешно пребиваване при българските полярници и успешно справяне със задачата й на психолог. Утре депутатката, която по професия е психолог, ще отпътува за Южния полюс. В момента там е арктическото лято.

Антарктида е най-високият, най-студеният, най-сухият и най-ветровитият континент на Земята, като средната височина на повърхността му е над 2000 метра над морското равнище, а в центъра си достига 4000 метра. Голяма част от тази височина се състои от постоянен ледников покрив, под който е скрит континенталният релеф. Едва 5% от  площта му не е покрита с лед – основно в Западна Антарктида и Трансантарктическите планини: острови, участъци от крайбрежието, т.нар. „сухи долини“ и отделни гребени и планински върхове, които се извисяват над ледената повърхност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *