сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Култура и образование / Кметство Изток отбелязва Денят на земята с разнообразни инициативи

Кметство Изток отбелязва Денят на земята с разнообразни инициативи

den na zemyata

За поредна година в кметство „Изток” ще бъде отбелязан Световният ден на Земята. Празникът е под мотото “Земя като една човешка длан” и ще се проведе на 20 април 2018г.

В събитието ще се включат ученици и деца от всички училища и детски градини, намиращи се на територията на Кметство „Изток”.

Старт на празника ще бъде даден в 10.00 ч, когато пред сградата на кметството децата от детските градини ще демонстрират умения в управлението на електромобили.

Състезатели от средните училища пък ще се включат в турнир по волейбол, който също започва в 10:00 ч на спортната площадка пред блок 19 на ул.”Клемент Готвалд”.

По повод празника на Земята, в зелените площи пред сградата на кметство „Изток” всяко училище ще засади своето дръвче, на което ще бъде поставена табелка.

В 13.00 ч пред сградата на Кметството ще стартира лекоатлетическа щафета, в която ще вземат участие ученици от 5 до 7 клас, както и от 8 до 10 клас.

В зеления Арт парк ще има творчески ателиета за всички деца, които желаят да се включат.

Празникът за Деня на Земята ще приключи с младежки хепънинг, в който ще участват ученици от ГПЧЕ „Симеон Радев” и хип-хоп формация „Dance Da Clique”.

Победителите в спортните състезания ще получат купи и грамоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *