понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Спорт / Клубът по художествена гимнастика „Виктория” – Перник отново с най-много медали и престижни награди

Клубът по художествена гимнастика „Виктория” – Перник отново с най-много медали и престижни награди

viktoriya-blagoevgrad-4

Малкият талант от клуба по художествена гимнастика ”Виктория” –Перник Сияна Борисова за пореден път доказа класата си на Първия международен турнир “Golden Pirin Cup” в Благоевград. Гимнастичката бе отличена с най-високата награда – първо място и златен медал. С прецизното си изпълнение и артистичност пернишкото момиче  заслужено обра овациите на журито и публиката на състезанието, което се проведе от 3-ти до 6-ти май в зала „Скаптопара“.

 

Освен със задължителните елементи при изпълнението, малката грация спечели симпатиите на публиката и с чар, и естетическа изтънченост на движенията.

 

 

Талант и красота в изпълнението си показа и малката Екатерина Георгиева, която получи бронзов медал и се нареди на второ място.

 

 

Много оспорвано бе състезанието в индивидуалната надпревара  с  лента, обръч, топка и въже, както и в ансамбловите съчетания, споделха треньорите на пернишкия клуб по художествена гимнастика Виктория Велинова и Албена Паунова.

 

 

Талант, хармония, красота и заявка за бъдещи призови победи показаха категорично и малките грации Ивая Емилова и Никол Ангелова. Те се представиха блестящо и заеха съответно трето и пето място при индивидуалистките.

 

 

„Рекорден брой ансамбли участваха в международен турнир. 62 тима  мериха сили помежду си”, сподели още треньорът Виктория Велинова. Затова фактът, че нашият, пернишки, ансамбъл – 2007 г. зае пето място е голямо постижение при такава голяма международна конкуренция.

 

 

„Доволни сме от участието и представянето на нашите момичета в Благоевград. Сега усилията ще ни бъдат насочени към следващото предизвикателство и следващи международни и републикански изяви”, споделиха още от треньорския щаб на пернишките грации.

 

 

В тридневната надпревара в Благоевград участваха над 500 гимнастички и 62 ансамбъла от  22 клуба в България, Босна, Херцеговина и Македония. Тypниpът там cе пpоведе с активното съдействие на община Благоевград и Българската федерация по художествена гимнастика /БФХГ/.

viktoriya-blagoevgrad-4 viktoriya-blagoevgrad-1 viktoriya-blagoevgrad-3

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *