Начало / Култура и образование / Калуди Калудов идва на пернишка сцена за ноемврийските музикални дни

Калуди Калудов идва на пернишка сцена за ноемврийските музикални дни

От ляво:Райчо Христов, Петьо Фетфов и Соня Станчева
От ляво:Райчо Христов, Петьо Фетфов и Соня Станчева

Известният български оперен певец Калуди Калудов ще се качи на пернишка сцена заедно с музикантите на  Камерен оркестър „Орфей” и Духовия оркестър. Музикалната проява е гвоздея от събития, посветени на ноемврииските музикални дни, които се организират вече за  35-та година в града. Това обяви на пресконференция директорът на Двореца на културата Петьо Фетфов, в която взеха участие маестро Райчо Христов и Соня Станчева. Концертът ще бъде дирижиран от Орлин Бебенов. Представлението ще бъде на 17 ноември от 18.30 часа в малкия салон на Двореца на културата. Билетите за концерта ще започнат да се продават от 10 ноември във фоайето на културната институция, а цената на един е 5 лв.

Сред акцентите в културната програма този месец е концертът на пианистката Ива Въгленова, която ще постави началото на ноемврийските музикални дни. Тя ще свири  утре на 2-ри ноември от 18 часа в малкия салон на Двореца. Гостуването на даровитата пианистка има малък сантимент към нейната майка Живка Въгленова , която от години твори красиви картини. В тази връзка по време на концерта в залата ще бъдат наредени нейни творби, които ще могат да видят перничани.

Другият атрактивен концерт през този месец ще бъде на Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов, а негов солист ще бъде Георгита Бояджиева – виолончело. Той се реализира в партньорство със Съюза на българските композитори и ще бъде на 9 ноември от 18 часа в галерия „Любен Гайдаров”.

На 15 ноември от 17.30 часа в малкия салон на Двореца на културата ще има официално представяне на компактдиск на вокална група „Ванила” към Обединената школа по изкуствата, с художествен ръководител Петър Симеонов.

И този месец по традиция почитателите на народната музика могат да се насладят на концерта на Народния оркестър, с ръководител Венцислав Андонов  – „Фолклорът –настояще и бъдеще”. Той ще бъде на 24 ноември от 17.30 часа в малкия салон.

В последния ден от този месец на 30 ноември от 17.30 часа ще бъде поставен финала с концерт на Духовия оркестър, с диригент Трифон Трифонов и хор „Родна песен” при Обединения детски комплекс, с ръководител Димитър Костанцалиев.

През месец ноември почитателите на литературното творчество ще имат възможността да присъстват на представянето на две книги. Първата ще бъде на 8 ноември със заглавие „Чокльовско блато” на Кирил Христов, а втората премиера ще бъде на „Служебна грешка” на Йорданка Чакова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *