четвъртък , 26 април 2018 г.
Начало / Общество / КАТ съставя повече, но по-некачествени актове

КАТ съставя повече, но по-некачествени актове

kat-police

КАТ пише актове и фишове за нарушения по пътищата на килограм, но те са за сметка на качеството им. Затова масово се отменят от съдилищата. Това е установила проверка на Главната дирекция „Национална полиция“, разпоредена от Върховната административна прокуратура (ВАП).

От държавното обвинение припомнят, че миналата година ВАП възложи на окръжните и районните прокуратури в страната да проверят как през 2015 г. полицаите са изпълнявали дейността си по контрола на движението по пътищата и по налагане на административно-наказателна отговорност на нарушителите. Резултатите са се оказали съкрушителни в сравнение с предходните две години. Те показаха, че се пишат по-малко актове за установяване на административни нарушения и електронни фишове, но те са създали много поводи наказателни постановления да бъдат отменени.

„Поради това беше сезиран директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) за предприемане на организационни мерки с цел подобряване качеството на работата им и активизиране на дейността на полицейските органи по контролиране спазването на правилата за движение по пътищата“, посочват от ВАП./sega.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *