Начало / Култура и образование / „Как ще НИ стигнат американците?“ представят  в Перник „Българе“ и приятели

„Как ще НИ стигнат американците?“ представят  в Перник „Българе“ и приятели

img_2952

Премиерно представяне в Перник на нов сценичен проект, ко-продукция на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“ и Националната импресарска мрежа, ще се състои в театралния салон на Двореца на културата в Перник на 25 април, четвъртък, от 19 часа. Представлението се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на Община Перник.

Интригуващият музикално-танцов шоу спектакъл представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия. Наред с основния участник – ансамбъл „Българе“, на пернишка сцена Националната импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: триото тенори „Уникалните гласове“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.

img_9317

Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров – създател на НФА „Българе“, триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

С много закачка хумористичното шоу разкрива универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса.  Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския. Освен че ще се насладят на изобилие от красива музика, песни и танци в двучасовото представление, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ. Перничани ще се насладят на атрактивното шоу, след гостуването му на сцените в Бургас, Шумен, Пловдив, НДК – София и Разград. Всеки зрител ще намери по нещо за себе си в новия спектакъл с марката „Българе“, увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции.

Билетите за премиерата на „Как ще НИ стигнат американците?“ в Перник са на цени от 15, 20 и 25 лв. и могат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и в мрежата на Eventim.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *