вторник , 28 август 2018 г.
Начало / Общество / Как седем деца от кв. Тева заслужиха адмирациите на благодарни майки и баби

Как седем деца от кв. Тева заслужиха адмирациите на благодарни майки и баби

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук

Седем деца на различна възраст от кв. Тева заслужиха адмирациите и горещите благодарности на един куп признателни майки и баби. Това са Анжела Емилова Кирилова – 5 кл., Ирен Иванова Найденова – 6 „а“ клас, Виктория Бисерова Викторова – 7 „а“, Стефани Светлинова Кирилова – 3 „б“, Деница Миленова Трендафилова – 3 „б“ кл. , Ивайла Кристиянова Петрова – 3 клас и Дамян Димитров Симеонов – 5 клас, които редовно почистват новоизградената детска площадка в междублоковото пространство. Добрата новина се разпространява в социалната мрежа фейсбук. Не е уточнено за коя площадка става дума, но се предполага, че това е тази пред блок 100, която беше официално открита на 9 май.

Възхитително е, че деца са решили да покажат и на връстниците си, и на младежите, и на възрастните, че време за добротворство винаги има и че е нужно желание, за да бъдем добри стопани  и да пазим това, което имаме.

Жената, която е написала благодарствения текст, вярва, че тези ученици ще израснат добри хора. Публикацията е събрала дълъг списък от топли благодарности от различни хора, в които прозира и надежда за бъдещето при такива отговорни деца.

Ето целият текст:

„Изразяваме своята признателност и благодарност към Анжела Емилова Кирилова – 5 кл., Ирен Иванова Найденова – 6-а кл., Виктория Бисерова Викторова – 7-а кл., Стефани Светлинова Кирилова – 3-б кл., Деница Миленова Трендафилова – 3-б кл., Ивайла Кристиянова Петрова- 3 кл., Дамян Димитров Симеонов – 5 кл., които редовно почистват. Те отделиха от времето си, за да положат труд и усилия за добрия вид в квартала.

На всички тях им желаем най-искрено крепко здраве, щастие, успешно усвояване на уроците и благополучие. Надяваме се тяхната ползотворна дейност да бъде пример за подражание на други ученици и взаимно да превърнем детските площадки в любимо място на нашите деца. Място, където да бъдат щастливи.  А щастливи ли са… ще бъдат по-добри и по-спокойни, по-уверени и окрилени. Ще повярват в себе си и ще осъществяват с лекота мечтите си.  Ще търсят силата и мъдростта, за да живеят истински, смислено и достойно. Ще могат да обичат и да прощават, да търсят и да намират, да вярват и да се вълнуват, да мечтаят и да сътворяват, да виждат света… със сърцето си!

Благодарим на всички преподаватели и родителите, че са възпитали такива деца.

Една благодарна баба плюс майки и баби, които се радват на всяка добра постъпка на децата и се надяваме, че и вие ще ги поощрите с похвала“.

Pernik Today също се присъединява към адмирациите за седемте деца и им пожелава да привлекат към доброто си дело и малки, и големи.

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *