събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Какво време ни очаква през следващата седмица

Какво време ни очаква през следващата седмица

сн. Getty Images/Guliver
сн. Getty Images/Guliver

Почивните дни ще бъдат слънчеви, но студени, особено сутрин, когато температурите се очаква да паднат на места до минус 12 – минус 13 градуса. И в събота, и в неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще бъдат отрицателни в повечето райони – около минус 5 и минус 1 градуса, само по Черноморието и на места в Северна България ще бъдат до 2 градуса над нулата, съобщи БГНЕС.

Новата седмица ще започне със заоблачаване, предимно в Северна и Южна България, но в понеделник не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6 и 5 градуса над нулата, за София максималната температура ще бъде около минус 2 градуса.

Във вторник – 24 януари, ще започнат снеговалежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Сутрешните температури ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а дневните между минус 3 и 6 градуса над нулата.  Отрицателни ще бъдат дневните температури в Северна и част от Западна България, а положителни в Южна и Източна България.

В сряда – 25 януари, снеговалежите ще продължат, като по-интензивни се очаква да бъдат в Северна и Централна България. Температурите ще бъдат без съществена промяна, в повечето места ще се задържат отрицателни през целия ден.

В четвъртък – 26 януари, снеговалежите навсякъде ще спрат, ще се изясни и сутрешните температури ще бъдат между минус 10 и минус 6 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

В петък – 27 януари, съществена промяна във времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, с по-ниски сутрешни температури, особено в Северна и Централна България. На места там термометрите ще паднат до минус 13 – минус 14 градуса. Максималните температури ще бъдат между минус 4 и 2 градуса над нулата. За София минималната температура ще бъде около минус 6 градуса, а максималната около минус 1 градус.

В събота и неделя не се очакват екстремно ниски температури. Минималните ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса над нулата. Ще бъде и предимно слънчево.

Източник: actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *