неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Кабинетът ще бори престъпността по селата със 7 млн. лв.

Кабинетът ще бори престъпността по селата със 7 млн. лв.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

На извънредното си заседание правителството в оставка отпусна 7 млн. лева за борба с битовата престъпност и идеята да има по един полицай във всяко село.  Планът, предложен от МВР, предвижда в следващите три месеца да има активна патрулна дейност в 5 области в страната, където е най-обезпокоителен криминогенният фактор.

„След това ще се разгърне активна патрулна дейност“, обясни ресорният министър Румяна Бъчварова. Тя каза, че благодарение на промените в Закона за МВР вече ще има сътрудници по охраната на границата и по селата сред обучени бивши полицаи и военни.

„1000 души вече се обучават в школата в Симеоново“, обяви от своя страна премиерът Бойко Борисов. „Ако иска, следващото правителство да продължи. Ако не – като се върнем ние, ще си го направим“, добави още той.

„Година и половина слушам, освен не може, законът не позволява, нямаме ресурс“, оплака се Борисов. МВР-администрацията е устроена така – да обяснява как не може да стане“, обобщи той причините, поради които това не се е случило по-рано.

Източник:  Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *