четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / И общинските съветници пасуват по проблема с неработещите светофари на Пашов

И общинските съветници пасуват по проблема с неработещите светофари на Пашов

svetofar

И общинските съветници  пасуват по проблема със системно неработещия светофар на кръстовището в кв. Иван Пашов в Перник. На въпрос на гражданин за калпавата уредба, която пили нервите на водачите години наред, съветниците д-р Явор Рангелов и
Атанас Захариев от ГЕРБ обясниха, че контролерът на съоръжението трябва да бъде подменен, но тъй като моделът е много стар и не се произвеждат части за него, доставката ще отнеме време. За тази „велика“ подмяна, оказа се, са нужни години. Така сочат фактите. И не са ли съветниците хората, което се клеха да работят за доброто на Перник и перничани, а не да бягат от проблемите.

Проблемът със светофара е много стар. Брадясал. Досега нито една общинска управа не се зае да поправи уредбата, която създава толкова ядове на водачите на двата входа  и изхода от и за Перник. Един от предишните зам.-кметове пък имаше наглостта да твърди, че щом светофарът свети жълто, значи работи. Нито една управа не намери време, средства и желание да смени този контролер или в най-добрия случай – да подмени светофара. Вероятно, както всичко в България, трябва да има смърт, за да се раздвижи някой.

С

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *