неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Жълтини / И Криско се включи към подигравките срещу новото парче на Фики

И Криско се включи към подигравките срещу новото парче на Фики

сн. тв планета
сн. тв планета

Фолк изпълнителят Фики Стораро пусна ново парче, но този път на английски език – Is This Love. Фики, който говори български на диалект, записа песен на английски. Той не само я пее с натрапчив акцент, но вкарва в изпълнението си ориенталски орнаменти.

Това разсмя българската публика и предизвика лавина от подигравки в мрежата. Но ако се замислим, това не е смешно, а безсрамно, пише dir.bg! Човек, който няма перфектно произношение на английски (то е плачевно), се осмелява да запише песен на същия език и дори снима клип към нея! Гледанията в YouTube вече доближават милион. Положителните коментари обаче са малко. Творението на Стораро дори бе сравнено с култовото изпълнение на Валентина Хасан „Кен лий“ (в оригинал – Without You на Марая Кери).

Част от коментарите са:

„Ти на български език не можеш да говориш, пък камо ли на английски. Това английска чалга ли е?“

„А кой е Издислав!?“

„Сега чакаме и английската версия!“

„На първи декември честваме деня на Свети Издислав Великомъченик. Покровител на ориент-рока, несъразмерните крака и полиглотите. Днес имен ден имат хората с имена Издислав, Фикрет, Фикрета, Сторар, Планет и Планета…“

„Ако дърветата (б.р. в клипа) имаха крака, щяха да станат и да си тръгнат.“

„Господин Пайнер инженер, стискам Ви ръка! Добре се посмях тази сутрин с новия гениален клип, който Вашата фирма е сътворила. Радвайте ме така и занапред!“

„Тази „песен“ е лингвистичен атентат срещу английския език.“

„Господи, отнеми слуха ми, да не се повтаря това страдание.“

Рапърът Криско, който също продължава да говори на диалект, но поне не пее на английски, си направи шега с Фики с пост в Instagram:

izdislav

Фики обаче заяви, че не се чувства неудобно, тъй като се старае да гледа на всичко положително, а и е свикнал на постоянните майтапи с името му.

Източник: inlife.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *