понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Култура и образование / Историкът Пенка Иванова от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник е носител на приза „Учител на годината“

Историкът Пенка Иванова от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник е носител на приза „Учител на годината“

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук

Учителят по история и география в ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник Пенка Иванова стана носител на приза „Учител на годината“.  Тя е сред 27-те преподаватели, които получиха наградата от Синдиката на българските учители в деня на Светите братя Кирил и Методий за професионализъм, отдаденост и новаторство.

Тази година в авторитетния конкурс кандидатстваха над 250 учители и директори от цялата страна, от които бяха номинирани 74, от които 27 си тръгнаха с приза, а останалите получиха специалната награда на лидера на СБУ Янка Такева.

Всички отличени учители ще бъдат поканени на приема за 24 май, организиран от президента, както и ще получат значката „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката.

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, 24 май, преподавателите ще получат допълнително възнаграждение, обяви на церемонията ресорният министър Красимир Вълчев.

От Синдиката на българските учители настояват предвиденото увеличение на учителските заплати от 2019-та да влезе в сила със задна дата от първи октомври тази година и то да бъде в размер от минимум 18%.

сн. Фейъбук
сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *