вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Общество / Ирена Соколова ще присъства на отбелязването на 50-годишнината от откриването на ГКПП „Стрезимировци”

Ирена Соколова ще присъства на отбелязването на 50-годишнината от откриването на ГКПП „Стрезимировци”

received_236446037299254

По покана на Гранично полицейско управление – Трън областният управител Ирена Соколова ще присъства на отбелязването на 50-годишнината от откриването на Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ „Стрезимировци” на границата ни с Република Сърбия.
„Съществуването на единствения приоритетен обект на транспортна и международна свързаност на територията на област Перник, външна граница на Европейския съюз, е от ключово значение. През годините той благоприятства развитието на местната икономика и търговия, туризъм и социални връзки в областта и страната. Неговото значение е свързано и с доброто сътрудничество, взаимодействието, дружбата и опознаването на крайграничното население, развитието на културния обмен”, сподели Соколова.
Със съдействието на губернатора и Агенция “Митници”, през миналата 2018-та година бяха отпуснати средства в размер на 29 000 лв., с които се извърши частичен ремонт на зоната на пункта и се подобриха значително условията за преминаване на леки и тежкотоварни автомобили. Увеличена е козирката на ГКПП-то, преасфалтирани са части от трасето, монтирани са нови осветителни тела под самата козирка и в цялата зона на пункта. Поставен е и светещ надпис с наименованието на страната ни.
По повод юбилея и дългогодишната резултатна работа на служителите на граничния пункт Ирена Соколова ще изрази своята благодарност и признателност към служителите и институцията.
ГКПП „Стрезиморовци” е официално открит на 28 декември 1968 г. Същият се намира на 100 км от гр. София и отстои на 50 км от сръбския град Сурдулица. Чрез него се осъществява най-пряка връзка с Южна Сърбия, по международен път № 63.
received_376758009781441

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *