понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Ирена Соколова: Да пазим идентичността и силния си дух, да не забравяме миналото, за да живеем свободно и достойно

Ирена Соколова: Да пазим идентичността и силния си дух, да не забравяме миналото, за да живеем свободно и достойно

botev
Днес, 2 юни, отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и храбрите герои, дали живота си за свободата на България, се казва в обръщението на областния управител Ирена Соколова към гражданите на област Перник.
Когато чуем ехото на сирените, огласящи България точно в 12 часа на този ден, всички заставаме неподвижно в едноминутно мълчание. Преклонили глави, си спомняме колко свята жажда за свобода е горяла векове наред в душата на народа ни.
Ботев е възпял истината: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”. Пазейки в сърцата си патриотичните идеали и ценности и предавайки ги на бъдещите поколения, правим великите българи като него, Левски, Раковски и още много знайни и незнайни юнаци, и техния значим подвиг, безсмъртни.
Нека пазим нашата идентичност и силен български дух и не забравяме нашето славно минало и усилията, които са положили предците ни, за да живеем днес свободно и достойно.
Убедена съм, че можем, също като тях, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото развитие.
Поклон!
Областен управител на област Перник
Ирена Соколова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *