петък , 22 юни 2018 г.
Начало / Общество / Ирена Соколова в работна среща по изпълнението на Националния план за действие по заетостта

Ирена Соколова в работна среща по изпълнението на Националния план за действие по заетостта

drsz-i-dbt

Областният управител на Перник Ирена Соколова се срещна с директора на дирекция „Регионална служба по заетост” – София Полина Маринова. На нея беше изискана конкретна информация за хода на изпълнението на мерките, заложени в Националния план за действие по заетостта в област Перник. Маринова представи програмите за трудова заетост за второто шестмесечие и конкретните бенефициенти по тях, като обърна специално внимание на тези, в които може да участва Областната администрация Перник.

Соколова изрази загриженост от факта, че за някои от програмите не е предвидено достатъчно финансиране за област Перник през 2017 г. В  хода на разговора стана ясно, че годишният финансов ресурс се разглежда на всяко тримесечие и всяка реализирана икономия създава възможности за преразпределение.

В срещата взе участие и Росен Симеонов – директор на Бюрото по труда в Перник. Той изказа своята готовност за ползотворно сътрудничество и докладва за равнището на безработицата в Пернишка област, което към 31.05.2017 г.  е 5,8%.

Областният управител не скри задоволството си от изнесените данни, които сочат ниско ниво на безработица в областта и очертаната трайна тенденция на спад в сравнение с изминали години. Заедно с това, участниците в срещата единодушно подчертаха значението на програмите за заетост, реализирани чрез бюрата по труда и насочени към специфични групи безработни, като подчертаха приноса им  за балансиране на пазара на труда. Беше постигнато споразумение за гъвкав подход при реализиране на мерките на Националния план и пълноценно усвояване на финансовия ресурс, обезпечаващ реализирането му.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *