вторник , 19 юни 2018 г.
Начало / Бизнес / Инцидент в информационния център на „Евромакс Сървисиз“ в Трън, гражданските комитети се разграничиха от вандалския акт

Инцидент в информационния център на „Евромакс Сървисиз“ в Трън, гражданските комитети се разграничиха от вандалския акт

град Трън
град Трън

Късно вечерта на 9.06.2017 г. в информационния център на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД в гр. Трън се е случил инцидент, съобщиха от пресцентъра на компанията. Сигналът е получен от СОТ-Трън около 22:30 часа. На място веднага са пристигнали полиция и пожарна, както и служители на компанията. Няма информация за пострадали.

Допълнителна информация ще бъде съобщена при изясняване на ситуацията в утрешния ден. От компанията заявяват, че ще окажат пълно съдействие на компетентните органи.

 Инцидентът е в навечерието на деня за размисъл за местния референдум, предизвикан във връзка с инвестиционното намерение на фирмата да възстанови работата на мина „Злата“ чрез проект за добив и преработка на златно-сребърни руди.

Същевременно инициативният комитет  “България за Трънско” и сдружение “Трън” излязоха с декларация, в която се разграничиха от вандалския акт, нанесен върху информационния офис на “Евромакс Сървисиз” АД в града и категорично осъждт това деяние.

„Разтревожени сме от случващите се в последните дни събития на територията на община Трън. Извършени бяха поредица от вандалски постъпки, които са в противовес на нашите ценности, цели и мисия. А именно – спазване на закона, защита на правата на гражданите и водене на изцяло позитивна, толерантна и законова кампания във връзка с предстоящия местен референдум“, се посочва още в декларацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *