сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Общество / Инициативата „Да изчистим България заедно“ с подкрепа на Областната администрация – Перник и държавните институции в областта

Инициативата „Да изчистим България заедно“ с подкрепа на Областната администрация – Перник и държавните институции в областта

dsc_0482

Областният управител Ирена Соколова и служителите на Областната администрация в Перник ще подкрепят инициативата „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. Те ще почистят за поредна година едно от емблематичните и обичани места за отдих на перничани – местността „Мечката“ под хижа Славей. Заедно с тях в деня на най-мащабната доброволческа акция ще участват и териториалните структури на централната изпълнителна власт в област Перник.
По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите в 17 институции са заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване. В инициативата се включват Областната дирекция по безопасност на храните, Териториалното поделение на НОИ, Областната дирекция „Земеделие“, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Регионалното управление по образованието, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция на МВР, Областният отдел „Автомобилна администрация“, Областното пътно управление, Дирекцията „Бюро по труда“, Военното окръжие, РЗОК, Центърът за спешна медицинска помощ, Дирекцията „Инспекция по труда“, Териториалното звено ГРАО и „ВиК“ ООД.
„Нека всички заедно и с лични усилия да допринесем за промяна на заобикалящата ни среда. Очаквам и тази година масово участие от страна на жителите на областта, не само за да изчистим нерегламентираните сметища и места, но и за да дадем пример на най-малките – на децата, че е важно да пазят природата чиста”, сподели Соколова.
За реализирането на инициативата на територията на област Перник администрацията определи и раздаде на общините бонове за гориво, предназначени за извозване на събрания по време на кампанията боклук, както и почистващи материали. И тази година те са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *