събота , 19 август 2017 г.
Начало / Култура и образование / Инициативата „Ваучер за култура срещу селфи с кауза“ в Перник изпълни градския парк с театър

Инициативата „Ваучер за култура срещу селфи с кауза“ в Перник изпълни градския парк с театър

mokauza12

Непознатите до този момент в Перник ваучери за култура бяха наградите в организирания от младежите социалисти фотоконкурс „Селфи с кауза“. В градския парк се събраха млади хора, които се запознаха с Европейския младежки план и получиха своите награди – културни чекове, които ще могат да оползотворят за закупуване на книги, посещение на театрална пиеса или за кино. Европейският младежки план, разработен и предложен в дневния ред на ЕС от Партията на европейските социалисти /ПЕС/, включва предложения за ваучери за култура за всеки млад човек, завършващ средното си образование.
mokauza4
Авторите на осем селфита и снимки с исторически забележителности от Пернишка област, сред които храмът „Св. Петка“ в кв. „Калкас“, местността „Пчелин камък“край язовир Лобош, Музеят на бусинската керамика, Гигинският манастир, най – старата действаща черква в Перник – „Св. Георги“ и разбира се крепостта Кракра, бяха отличени с културни чекове – три за книги и пет за театър или кино.
Преди две седмици младежкото обединение в БСП- Перник обяви инициативата си „Селфи с кауза“ по случай Международния ден на младежта. Целта на младите социалисти е да запознаят връстниците си с практиките в Европа по отношение на популяризирането на културните събития сред младежта и да провокират интереса към местните възможности за култура и изкуство.
„За съжаление в Перник младежите няма къде да отидат на кино, но да се надяваме, че това ще се промени.“, споделиха от МО в БСП Перник. „Изключителни благодарности поднасяме на Детско-юношеския театър „Мускетарите“, които бяха част от днешното отбелязване на Международния ден на младежта. Тези младежи са не просто ученици в театъра, те са блестящи представители на театралното изкуство!“, добавиха младите социалисти.
mokauza1 mokauza2 mokauza3 mokauza5 mokauza6 mokauza7 mokauza8 mokauza9 mokauza10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *