сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Имитиращите продукти ще се продават на отделен щанд

Имитиращите продукти ще се продават на отделен щанд

сн. pictures11.ru
сн. pictures11.ru

Имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко, вече ще бъдат предлагани по нов начин в обектите за търговия с храни.

Продуктите ще бъдат предварително опаковани, поставяни на отделни щандове или обособени за целта места, отделени по подходящ начин или различни от тези, на които се предлагат млечните продукти.

Отделните щандове или обособените за целта места трябва да са ясно обозначени с надписа „Имитиращи продукти“.

Тези промени идват вследствие приетите от правителството промени в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти. Целта е да бъдат въведени допълнителни изисквания както по отношение условията и начините на предлагане на „имитиращите продукти“, така и за предоставяне на повече информация относно техните характеристики.

Министерството на земеделието предвижда редица инициативи и мерки, които целят да се засили търсенето на пазара и потребителския интерес към различните видове млечни продукти.

В края на април властта обяви нови мерки срещу палмовото масло в млечните продукти. Земеделският министър Румен Порожанов обяви, че специално ново звено ще следи дали ни лъжат с растителни мазнини в сиренето и кашкавала.

Новата забрана ще изключва напълно възможността на етикет, на който пише „сирене” или „кашкавал” да има нещо друго освен истинско мляко. Освен това оттук нататък една и съща фирма няма да има право по закон да произвежда и млечни, и имитиращи продукти./vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *