понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Изявени творци от НБУ с изложба в Перник в областта на изящните изуства

Изявени творци от НБУ с изложба в Перник в областта на изящните изуства

izlogba-nbu

Изложбата „Дебют“ с творби на д-р Румен Кожухаров и Диана Тодорова от Нов български университет /НБУ/ се открива в галерия „Кракра“ в Перник днес. Събитието представя част от последните живописни и скулптурни произведения на едни от най-изявените кадри на НБУ в областта на изящните изкуства. Диана Тодорова и д-р Румен Кожухаров са млади художници завършили с отличие Нов български университет в департамент „Изящни изкуства“ и департамент „Дизайн“. Представят първата си изява от името на НБУ и департамент „Изящни изкуства“ в гр. Перник съвместно с художествена галерия „Кракра“.

Изложбата ще покаже разнообразието от умения и интереси на двамата автори в изобразителното изкуство. Двамата следват заедно през годините при едни от най-видните родни творци, като почетен професор Николай Майсторов, проф. д-р Борис Сергинов, проф. д-р Олег Гочев, доц. Валентин Савчев, доц. Румен Лаптев, доц. Банко Банков и д.р.

Галерия „Кракра“ се намира на централно място в града и е сред най-посещаваните културни обекти в Перник. Съвместната изложба ще спомогне за популяризирането на обучението по изобразително изкуство в Нов български университет и за културния обмен между различните институции.

Представените творби са малка, но важна част от творчеството на Диана Тодорова и д-р Румен Кожухаров. Изложбата е част от кандидатстудентската кампания на департамент „Изящни изкуства“ в Нов български университет.

Експозицията ще бъде открита от доц. Валентин Савчев, ръководител на деп. „Изящни изкуства“ в 18:30 ч. на 11.04.2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *