сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Криминални / Изправят пред съда двама бургазлии, измамили стара жена в Перник с обещание за евтини лекарства и социални помощи

Изправят пред съда двама бургазлии, измамили стара жена в Перник с обещание за евтини лекарства и социални помощи

temida

Двама бургазлии измамиха стара жена в центъра на Перник с обещание за евтини лекарства и социални помощи. Единият от мошениците е криминално проявен , действал в съучастие със свой съгражданин. Двамата се изправят пред съда за измама.

 

Престъпното деяние е извършено в края на миналата година. 43–годишният  А. Х. от Бургас действал заедно със своя съгражданин  Е. Х. , на 34-години, при измамата на 86-годишна жена от Перник. Мъжете срещнали бабата в центъра на града и я заговорили. А. Х. се  представил за съученик на сина й, шеф в „Червения кръст“. Обещал на жената съдействие за получаване на социални помощи и по –евтини лекарства, но било необходимо да им даде сумата от 8000 лева, за да оправят документите.  Лековерната баба  им повярвала и била откарана с автомобил от двамата измамници до клон на пернишка банка, откъдето изтеглила спестяванията си. Така двамата измамници получили тлъста сума от 8 000 лева.

 

Мъжете са привлечен като обвиняеми.   А. Х.  е криминално проявен, познат на органите на реда с множество извършени  измами, кражби, грабеж, документно престъпление и излежава в момента ефективно наказание „Лишаване от свобода“. На неговия съучастник, който е с чисто криминално минало, му е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *