четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Общество / Изграждат санитарно съоръжение на ГКПП „Стрезимировци“, паралелно укрепват и разширяват моста при Секирица в Трън

Изграждат санитарно съоръжение на ГКПП „Стрезимировци“, паралелно укрепват и разширяват моста при Секирица в Трън

img_7427
Областният управител на Перник Ирена Соколова и директорите на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев и дирекция “Митници” – Югозапад Стефан Златков, както с териториалните директори по сигурността, инспектираха ГКПП „Стрезимировци“ във връзка с ремонтно-строителни дейности, които стартират скоро на граничния пункт.
Планира се изграждане на санитарно съоръжение, което ще облива с дезинфектант автомобили, влизащи на територията на Република България. Дотогава те ще бъдат обработвани механично с пръскачки.
Ирена Соколова и директорът на Дирекция “Митници” – Югозапад Стефан Златков обсъдиха ремонтни ангажименти във връзка с 50-годишнината на гранично-пропускателния пункт “Стрезимировци”. Предвижданите дейности ще включват създаване на по-добра работна среда за служителите, както и промяна и нова визия на козирката и прилежащата инфраструктура.
Директорът на Областното пътно управление Румен Сачански  заяви, че докато вървят ремонтните дейности на митницата, паралелно ще текат и  дейностите по възстановяване, укрепване и разширяване на моста в началото на град Трън при местността „Секирица“, където на 8 ноември 2017 г. катастрофира и надвисна над дерето сръбски тир. Такава бе и заявената позиция на областния управител пред директора на Агенция «Пътна инфраструктура» с аргумента, че това е най-приоритетният обект и се налага спешното му изпълнение, предвид факта, че е единственият подстъп от и към гр. Трън. Настояването на губернатора е рехабилитацията да завърши преди зимния сезон и възможните заледявания, за да се обезпечат сигурността и спокойствието на гражданите. Сводовете на моста, които са здрави няма да бъдат премахвани, а платното ще бъде укрепено и разширено с конзоли, осигуряващи двупосочно движение. В хода на работните дейности по моста е предвидено и придвижването на товарните автомобили, за да не избират обиколен маршрут.
gkpp-strezimirovci img_7439

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *