четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Извън Перник / Избягалият затворник Пелов оглавявал банда за поръчкови убийства

Избягалият затворник Пелов оглавявал банда за поръчкови убийства

vladimir-pelov

Безследно изчезналият Владимир Пелов е изваден от затвора, за да изпълнява кървави поръчки. Тази версия за новоизлюпения наемник споделят криминалисти с дълъг опит. Според тях бягството и внасянето на оръжието са подготвени от хора, които разполагат с големи властови възможности, така че „клиентът“ им да излезе през парадния вход на затвора, а после да изчезне без следа.

Пелов и Радослав Колев са първите бегълци, за които се разтваря централният вход на Софийския затвор. Специално Владимир Пелов не е изваден от килията, за да се спаси с бягство в чужбина, а за да е на разположение за особени задачи. Тези, които са организирали бягството, са били наясно с психологическата характеристика на Пелов – рецидивист с висока интелигентност, хитър, дързък, пресметлив и без каквито и да е скрупули. Вече имало данни, че той ще оглави банда за поръчкови убийства и набирал екип от жестоки килъри от ъндърграунда.

„Цялото му минало, престъпленията, които е извършил досега, показват, че той няма никакви задръжки, а човешкият живот е последното, което цени. Поне това сочи „работното“ портфолио на Пелов досега – обир на чейнджбюро в Пловдив с убити на място собственици, въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград също с убит собственик, взети заложници при бягството и накрая убити още двама души в центъра на Ботевград.

Явно беглецът няма проблем с натискане на спусъка, което го правело идеален за наемник./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *