събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Препоръчано / Иво Ангелов стана Спортист на 2017 г. на Перник, волейболният тим „Миньор“ е отбор на годината

Иво Ангелов стана Спортист на 2017 г. на Перник, волейболният тим „Миньор“ е отбор на годината

 

 

 

ivo-angelov-sportist-na-2017-g-2

Световният и европейски шампион по борба и треньор в СК „Миньор“ Иво Ангелов е Спортист на годината на Перник. Мъжкият волейболен тим „Миньор“ пък стана отбор на 2017-та.

vk-minyor

Това е поредният приз за Иво за 2017-та. Признанието е второ по ред за шампиона, който бе обявен за спортист на Перник и на България през 2014 г. Кметът на общината Вяра Церовска му връчи отличието на стилна церемония в Двореца на културата. За постиженията си през годината Иво Ангелов беше класиран на челно място в традиционната анкета на Общината и местните журналисти му дадоха най-много гласове от общо 26 номинирани спортисти.

 

„Когато говорим за него, изпитваме невероятно чувство на гордост, уважение и обич, защото той е един млад, талантлив, всеотдаен и в същото време много земен човек. За него спортът е кауза и начин да промениш себе си и света към по-добро. Световен и европейски шампион, избран е за най-добър борец в света през 2013 г., когато става и Спортист № 1 на България и на Перник“, с тези думи го представи кметът Вяра Церовска.

 

Подгласници на Иво Ангелов станаха самбистката Виктория Павлова, която стана втора и капитанът на мъжкия волейболен отбор „Миньор“ Виктор Костадинов, класиран на трета позиция.

 

Ето и останалите състезатели в топ 10 на пернишкия спорт според получените гласове:

 

  1. Иван Пачаръзов – ръгби

 

  1. Любомир Данов – шахмат

 

  1. Мирослав Миленков – таекуондо WTF

 

  1. Алекс Тодоров  – бокс

 

  1. Тарек Абделслам – борба класически стил

 

  1. Силвио Седевчев – тенис на маса

 

  1. Николай Байряков – борба класически стил

vk-minyor-2

Волейболистите от „Миньор“ излязоха да получат приза си „Отбор на годината“, нахлупили на главите си коледни шапки, които после подариха на официалните лица заедно с по един техен календар. Президентът на клуба Петър Първанов, който бе в публиката, не криеше радостта си от постижението на момчетата. Кметът Вяра Церовска му връчи почетен плакет, с който бе удостоен волейболният клуб по повод 95 години организиран волейбол в Перник и за принос в развитието на волейбола.

petar-parvanov-2

p1640238 p1640240

С отличието „Треньор на годината“ бе удостоена Иглика Милентиева – треньор по джудо и самбо в СК „ Кракра“ и учител в Спортното училище „Олимпиец“.

Специални награди бяха връчени на ветераните Ненко Миленов – ориентиране и Сергий Сергиев –борба класически стил, както и на спортен клуб за интеграция „Кракра“ за цялостен принос в развитието на спорта за хора със зрителни увреждания.

Перничанинът Николай Василев, създател на аматьорския отбор по футбол “Миньор Перник“ в Чикаго също получи награда, заради помощта, оказана на пернишки спортни клубове. Отличието бе връчено на баща му. Присъстващите видяха и видео от Чикаго, изпратено специално за церемонията.

Почетни плакети получиха спортният клуб по бокс „Перник Ладимекс“ по повод 25-годишния му юбилей и ФК „Енергетик“ по повод 35 г. от създаването на клуба.

p1640244

Призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, както и от заслужили деятели на спорта в Перник.

alex-todorov-box sportist-na-2017-3 silvio-sedevchev-tenis-na-masa sportist-na-2017

dav

sportist-na-2017-4

p1640235 p1640276 p1640278 p1640284 p1640285

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *