понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Политика / Ивайло Калфин: Заставам зад кандидатурата на Александрина Костадинова – интелигентен, проспериращ и можещ млад човек

Ивайло Калфин: Заставам зад кандидатурата на Александрина Костадинова – интелигентен, проспериращ и можещ млад човек

57234038_387847218474981_7704350230061252608_n

„Заставам зад кандидатурата на Александрина Костадинова, защото в нейно лице виждам изключително интелигентен, проспериращ, можещ млад човек, който защитава активно своята гражданска позиция. Тя е човек, който се утвърждава и в обществения живот на Перник, в академичните среди и в политиката“. Това заяви на пресконференция в Перник Ивайло Калфин – член на Националния изпълнителен съвет /НИС/, който представи четвъртата в евролистата на „Коалиция за България“, перничанката Александрина Костадинова от ПП АБВ. Тя е доктор по научна специалност „Екология и опазване на екосистемите” и е общински съветник от АБВ в областния център.  Дъщеря е на Росица Янакиева- зам.-председател на НС/2014-2015 г./  и бивш кмет на Перник. Костадинова е омъжена е, с две деца.

„Това е единствената кандидатура, с която Перник ще се представи на предстоящите избори през месец май. Към настоящия момент няма други обявени кандидати за евродепутати от други политически партии, което означава, че Александрина остава единствена и ще защитава освен националните интереси, и тези на перничани“, подчерта пред журналисти Ивайло Калфин.

57297717_415004512651800_1802157647357542400_n

Самата Александрина Костадинова сподели, че болната й тема е екологията, а в Перник има много какво да се желае в тази насока. „Качеството на живота ни зависи от чистата околна среда.  Обществената дейност ми носи усещане за удовлетвореност , а  експертността ми в областта на екологията може да бъде от полза както за перничани, така и за всички  граждани на страната ни“.

„Надявам се да направим успешна кампания и с нашите послания да достигнем до всички жители на област Перник и до всички българи. Да представим нашите виждания и приоритети, за да защитават нашите представители в ЕП интересите на държавата и на избирателите“, заяви на пресконференцията областният лидер на ПП АБВ-Перник-Петър Първанов. Той говори и за Манифеста, изготвен от експерти от АБВ .

57180200_2144259692295251_1478605580422610944_n

АБВ и още 6 партии тръгват с ясни политики към европейските избори през май с името „Коалиция за България“, заяви Калфин и подчерта: “Ще се опитаме да събудим хората, за да участват в избора през май. Това от своя страна означава да си защитават правата и интересите.“

Той бе категоричен, че листата на „Коалиция за България“ е най-силната и се състои от 17 регистрирани кандидати, 11 от които са хабилитирани лица, а 5 от тях са университетски преподаватели.

Ивайло Калфин обяви в Перник, че „Коалиция за България“ започва подписка за референдум за неразполагане на ядрени оръжия и агресивни контингенти на територията на България.

Само „Коалиция за България“ говори за мир, посочи той и добави, че Европа се нуждае от система за сигурност, от лидерство на процеса за недопускане на процеса на надпревара във въоръжаването. Това не го правим от някаква носталгия по миналия век или заради опити да бъдем интересни. За нас е много важна е темата, свързана с мира, която АБВ поставя от доста време насам и защото Европа влиза в много силна надпревара за въоръжаване . Все повече са екзотичните призиви на Соломон Паси да направим ядрена база в Черно море и те ще се чуват не само от екзотични политици, но и отвън ще има натиск, тъй като България е на стратегическо място, обяви Калфин.

Той подчерта, че по време на кампанията от „Коалиция за България“ ще обяснят на българските граждани, че  това нещо не ни трябва – и като огромен разход на бюджета, и като застрашена сигурност. „Убедени сме, че разполагането на нови оръжия не значат повече сигурност, точно обратното. Затова искаме Европа да постави темата за мира и за правото да бъде гарантиран мирът, като един от принципите – ключова тема, която за нас е много важна. добави още Ивайло Калфин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *