понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Жълтини / Знаете ли какво означават етикетите на плодовете? Истината няма да ви хареса…

Знаете ли какво означават етикетите на плодовете? Истината няма да ви хареса…

portokali

Всеки етикет ни дава информация за продуктите, които си купуваме. Само тези на плодовете изглеждат неразградаеми. Вече може да сте спокойни и да знаете какво купувате, защото това са значенията на всеки етикет, на който може да попаднете:

1. Четирицифрен код, който най-често започва с 3 или 4. Това означава, че продукцията е отглеждана по всички модерни техники, а това значи, че съдържат пестициди и други химикали.

2. Петцифрен код, който винаги започва с 8.  Всеки плод или зеленчук с такива етикет е ГМО! Това ни предупреждава осмицата на етикета. Най-често в тази графа влизат дините, бананите и папаята.

3. Петцифрен код, който започва с 9. Този код може да видите най-рядко, защото той означава, че продукцията е отглеждана по възможно най-естествения начин и не съдържа вредни химикали. Това са т.нар. органични или био продукти

4. Когато на етикета липсва код. Никога не се доверявайте на плодове с етикети без код. При тях произходът е най-неясен, начинът, по който са отглеждани – също. По-добре потърсете на друг щанд.

Източник: Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *