вторник , 19 юни 2018 г.
Начало / Бизнес / Златодобивната „Евромакс Сървисиз“ се оттегля от Трън и преустановява всякаква работа там

Златодобивната „Евромакс Сървисиз“ се оттегля от Трън и преустановява всякаква работа там

град Трън
град Трън

Ръководството на златодобивната компания „Евромакс Сървисиз“ се оттегля от намеренията си да добива златни и сребърни руди в община Трън.  То написа открито писмо, адресирано до жителите на община Трън, до кмета, председателя на тамошния Общински съвет, областния управител и до медиите. С него фирмата информира,че във връзка с негативната кампания, предшестваща проведения на 11.06.2017 г. местен референдум, компанията не може да оцени инвестиционната среда в момента като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е тяхната кауза. Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, „Евромакс Сървисиз“ се оттегля от Трън и преустановява работата на Информационния център в града.

 Ето целият текст на откритото писмо:

Уважаеми жители на община Трън,

Уважаема представители на местната и държавната власт,

 

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.

С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития, ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

Писмото е подписано от управителя на „Евромакс Сървисиз“ Ваня Денева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *