неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Общество / Зимното поддържане на пътищата събра кметовете на населени места в община Перник

Зимното поддържане на пътищата събра кметовете на населени места в община Перник

p1670515

Зимното поддържане на пътищата беше основната и широко дискутирана тема на днешната редовна среща на кметовете на населени места с ръководството на Община Перник. В нея се включиха и представители на различни институции, имащи отношение с готовността за зимния сезон- Пътна полиция, Пожарната, Областно пътно управление, фирмите по снегопочистване, ВиК.

Кметовете бяха запознати съз заповедта на кмета Вяра Церовска за отговорностите и задълженията им по организацията за зимната поддръжка, както и за ангажиментите на съответните институции.

p1670517

От 5-ти ноември е въведен зимен режим, който включва денонощно дежурство на четирите фирми, отговарящи за поддържането и снегопочистване на ІV-то класната пътна мрежа в общината.

И през тази зима остава в сила миналогодишното разпределение на районите, които ще се чистят от фирмите: „Инфракорект-строй“, „ДЛВ” и „АВС инженеринг” за IV-то класната пътна мрежа и „Перник Комунал”  – за градската пътна мрежа.

Традиционно, кметовете на населени места настояха за навременното възстановяване на разкопаните улични платна след ремонти на ВиК.

В Драгичево и Зидарци има проблем с огромни дупки на главния път, а кметът на Богданов дол настоя Общината да се погрижи за подсушаването на малките улички по селата. Проблемното свлачище между селата Черна гора и Лесковец отново се е активирало, предупреди кметът Диана Атанасова и поиска да бъдат взети навременни мерки, докато движението на земните маси все още не е голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *