понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Жълтини / Звезда от „Златния Орфей“ разпродава дрехите си

Звезда от „Златния Орфей“ разпродава дрехите си

ani-varbanova

Естрадната звезда Ани Върбанова, която е носителка на престижната голяма награда на „Златния Орфей“ през 1977 г., днес разпродава дрехите си, за да си добавя допълнителни доходи. Талантливата певица е пуснала за продан свои тоалети в социалната мрежа „Фейсбук“ на цени между 10 и 15 лева. По този начин разчитала да добави още някой лев към учителската си заплата като преподавател в Музикалното училище в София.

Върбанова е родена на 2 януари 1950 г. в Бургас. Започва да пее в „Тоника“, която баща ѝ създава заради нея. По-късно попада в „Студио В“ на Вили Казасян заедно с жена му Надежда, Стефан Димитров и Петко Петков. След 5 години става солистка в джаз квинтетите на Райчо Иванов и Симеон Щерев. През 1977 г. печели „Златния Орфей“, а после – и първа награда в „Гала’83“ в Куба. Година по-късно е начело на шлагер-фестивала в Дрезден. Изнася концерти в Полша, Германия, Чехословакия, Съветския съюз, цяла Скандинавия, Алжир, Япония. Има издадени стотици плочи за българското радио и телевизия, „Балкантон“ и други. 18 години пее в Швейцария. Там е свирила с китариста на „Джипси Кингс“ Тони.

От грандиозните си успехи в миналото обаче днес не печели и стотинка. Потънала е в забрава, а навремето си е изпатила до болка от близките си хора. Най-тежкият ѝ финансов момент е, когато вторият ѝ съпруг я обира. Докато са заедно, той е студент в тогавашния ВИФ, тя го издържа и получава договор за работа в Япония. Клауза в него не позволява да води със себе си мъж. Тогава Ани решава да направи на съпруга си пълномощно. Когато се връща след 1 година и отива в банката, за да си изтегли пари и да си прибере златата и бижутата, служителите ѝ казват, че има само 20 долара. Върбанова разбира, че зад гърба ѝ мъжът ѝ е продал всичките и ценности и е профукал спестявания от 120 000 долара, равняващи се на 20-годишен труд у нас и в чужбина. „Напуснах го веднага! Останах с два куфара на улицата и ме прибра една моя приятелка, защото аз тогава живеех при него. Започнах от нулата!“, споделя певицата. Животът ѝ тръгва в положителна посока, когато се запознава с третия си мъж – италианец, който продава трите си наследствени апартамента във Флоренция, за да заживеят заедно в Швейцария. Там изкарват 20 години, а после се връщат у нас./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *