сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Общество / За улеснение на трафика на 9 април от 14 ч. до 20 ч. ще има две ленти за София на АМ „Люлин“ в района на свлачището при 9-ти км

За улеснение на трафика на 9 април от 14 ч. до 20 ч. ще има две ленти за София на АМ „Люлин“ в района на свлачището при 9-ти км

сн. news.bg
сн. news.bg

На 9 април, понеделник – последният почивен ден от Великден, от 14 ч. до 20 ч. на АМ „Люлин“, в участъка от км 9+350 до км 10+875, ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник. Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч, предупреждават от Агенцията „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е по път I-1 от пътен възел Драгичево – Владая – София и обратно, а за леки автомобили по път III-1801 Перник – Мало Бучино – Суходол и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *