Начало / Спорт / За първи път Перник ще бъде домакин на Международен турнир по художествена гимнастика

За първи път Перник ще бъде домакин на Международен турнир по художествена гимнастика

skhg-viktoriya-1

За първи път в Перник ще се проведе Международен турнир по художествена гимнастика. В следващата 2019 година през месец май в града ни ще пристигнат отбори от цялата страна и от чужбина. Историята на пернишкия спорт не помни дали е имало състезание по художествена гимнастика в областния град. Благодарение на упоритата работа на треньора и създателя на СКХГ “Виктория“ Виктория Велинова, това ще стане факт.

Виктория Велинова води занятия вече няколко години, а нейните възпитанички стабилно се очертаха на родната карта като деца с голям потенциал и голяма амбиция. По време на състезания те впечатляват журито и публиката със своите сложни съчетания и артистичност. Освен в страната ни Велинова има зад гърба си богат опит като треньор и зад граница. Тя е и арбитър в национални и международни състезания по художествена гимнастика.

„Щастлива съм, че получихме одобрението на Националната федерация по художествена гимнастика и на 24, 25 и 26 май в Перник ще се проведе първото състезание “Кракра къп“. Този факт има голям отзвук сред колегите,  занимаващи се с художествена гимнастика и тук, в нашия град, ще дойдат освен български, и  елитни отбори от Гърция, Кипър, Сърбия. Надявам се да направим едно много красиво състезание, да донесем радост на децата и да покажем, че в Перник има художествена гимнастика“, сподели Виктория Велинова.

На този етап  занимания по художествена гимнастика за деца от 3 до 12 години се провеждат в спортните салони на IX ОУ и V ОУ, както и във физкултурния салон на професионалната гимназия по строителство и архитектура в кв.Мошино. Въпреки че са разпръснати и без собствена зала, малките грации като истински бойци печелят призовите места в много състезания.

skhg-viktoriya-4 skhg-viktoriya-2 skhg-viktoriya-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *