събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / За първи път в Перник: Монтират 50 камери от ново поколение на възлови места в града

За първи път в Перник: Монтират 50 камери от ново поколение на възлови места в града

kameri-v-pk-3-v-radev

50 камери от ново поколение са монтирани и работят в Перник по всяко време на денонощието. От тях 3 са моторизирани и 14 стационарни. Подобни съоръжения в града има за първи път и те съставят новата система за видеонаблюдение. Тя беше представена официално от кмета Вяра Церовска в присъствието на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. С поставянето на видеонаблюдението се очаква сериозен спад в ръста на престъпността и на вандалските прояви, посочи Церовска. И допълни, че целта е Перник да стане по-добър и сигурен за живеене град.

 

Камерите ще се следят от ОД МВР и обхващат възлови позиции в Перник, както и входовете, и изходите на града. Поддържането на системата е обезпечено за 3 години напред, като инвестицията за това време е 160 000 лв.  Заплащането е жест от фирма „Стомана Индъстри”, а монтажът на камерите е направен от МТел. Телекемът е осигурил и софтуера, който е разработен от българска фирма.

 

Системата за видеонаблюдение дава възможност да се проследи минаването на конкретен автомобил по всяко време чрез задаване на регистрационния му номер, може да се осигурят периметрова охрана, както и аларми при засичане на нередности.

 

„Колкото повече камери, толкова по-добре за органите на реда. Поздравления за тази инициатива, както и на бизнеса, който съдейства. Адмирации за дейния кмет г-жа  Вяра Церовска, която има смелостта да е сред първите градоначалници, реализирали проект за видеонаблюдение“, заяви министър Радев и каза, че ще се възползва от тази идея, за да я реализира на други територии в страната.

 

Ето къде са разположени камерите:  кръстовището на ул. „Струма“ и ул. „Кракра“, Двореца на културата“, пешеходната пътека на ул. „Търговска“, площад. „Кракра“, пътен възел „Даскалово“, с. Дивотино, кръстовище „Хумни дол“, кръстовище кв. „Иван Пашов“, пътен възел „Марина бара“, кръстовище кв. „Калкас“ и кв. „Куциян“, кръстовище ул. „Юрий Гагарин“ и ул . „Младен Стоянов“, кръстовище кв. „Тева“,  ул. „Република“, Охранителна полиция, с. Големо Бучино, Радина чешма и пътят за Радомир при „Кристал“.

kameri-v-pk-5 kameri-v-pk-4 kameri-v-pk-2-v-radev kameri-v-pk-1 kameri-v-pk-6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *