вторник , 11 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Заради честото спиране на топлоподаването в Перник: Областният управител търси решение в КЕВР

Заради честото спиране на топлоподаването в Перник: Областният управител търси решение в КЕВР

irena-sokolova-kevr

Заради зачестилото спиране на топлоподаването в Перник, областният управител Ирена Соколова проведе работна среща с председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов. Зедно с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества в България Кремен Георгиев и директора на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов обсъдиха проблематиката на спирането на топлоподаването в Перник, както и цялостната дейност на дружеството. Областният управител и председателят на КЕВР предложиха работа по съвместен подход и очертаване на трайни комуникационни канали, взаимоотшения за ранна диагностика и предотвратяване на бъдещи неизправности.

„Спокойствието на гражданите е основен приоритет. Изисках днешната среща, не защото КЕВР или областният управител контролират частните дружества, а защото осигуряването на добро партньорство в работен формат помежду ни ще даде своевременно установяване на конкретните причини за възникване на подобни ситуации. Винаги съм одобрявала начина за съдействие и обща работа, което води до правилни решения ”, заяви Соколова
Губернаторът отправи въпрос и изиска от директора на „Топлофикация-Перник“ възможността за надлежно отразяване на дните и часовете без топлоподаване, което да фигурира във фактурите на потребителите. Любомир Спасов увери Ирена Соколова, че ще тези данни ще бъдат отразени в индивидуалните сметки на гражданите.  Той представи още и конкретиката на работата на съоръженията и реалните причини за причинените аварии по мрежата на Топлофикация Перник, която е една от най-големите на територията на България.
„Причините за голяма част от аварийните ситуации са следствени – прекъсвания на тока, неизправности по канализационната инфраструктура, които съответно пречат и затрудняват нормалното функциониране на нашите съоръжения. Нaдявaм заедно дa нaпpaвим нeoбxoдимoтo, зa дa пpeдoтвpaтим възмoжнocттa зa cлeдвaщи тaĸивa пpeĸъcвaния нa тoплoпoдaвeнe в Πepниĸ”, каза още Спасов.
От своя страна председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изрази готовността си за навременна намеса и съдействие при възникнали извънредни аварии и повреди. „Благодаря на Ирена Соколова за отговорното отношение, активността и ангажираността към темата. Сигурен съм, че нашето партньорство ще даде реални резултати за подобряването на обслужването и доставянето на качествен продукт до жителите на град Перник. За всички ни е важно да имаме актуална информация по всяко време, за да може да имаме отговорно поведение спрямо тях и да предприемем своевременни действия за отстраняването на всякакъв тип неизправности”, каза Иванов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *